Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact op.

Orkestdirigent

Violist Lex Oosthoek heeft jarenlange ervaring als orkestdirigent. Hij dirigeerde diverse orkesten en ensembles waaronder het Rotterdams Kamerorkest Continuo, Leiderdorps Kamerorkest, Musica Montana en het Twents Kamerorkest. Lex is in te huren als orkestdirigent.

Fenomenologie van de muziek

Naast orkestdirigent is Lex Oosthoek gediplomeerd en ervaren viooldocent. Hij geeft vioollessen in onder andere het Muziek Onderwijs Centrum in Spijkenisse. Hij gebruikt hiervoor zijn eigen ontwikkelde methode, gebaseerd op de fenomenologie van de muziek van dirigent Sergiu Celibidache.

Klankbeleving

Bij deze benadering wordt het notenschrift en de techniek los gelaten. Hoe de muziek gespeeld of gezongen wordt hangt af van de klankbeleving in het moment. Zonder regels, leidraad of partituur maar alles speelt zich af in het moment. Luisteren naar elkaar en naar uw eigen klanken en daar op voortborduren. Zijn lessen gaan om het ontdekken van je eigen klank en het hiermee in contact komen. Luisteren in het moment is daarbij belangrijker dan de techniek. Zo ontwikkelt iedereen zijn eigen individuele geluid. Lex Oosthoek geeft ook workshops en cursussen over de fenomenologie van de muziek. “Wat hoor je als je luistert” wordt gegeven op vier zaterdagen tussen 14.30 en 17.00 uur.

Interesse?

Heeft u interesse in Lex Oosthoek als orkestdirigent of wilt u meer informatie over zijn vioollessen of andere workshops en cursussen? Neem dan contact met ons op. U vindt onze contactgegevens op de website.  U kunt hier ook een bericht achterlaten via het contactformulier. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.