Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact op.

Viooldocent

Lex Oosthoek is gediplomeerd viooldocent. Hij geeft al jaren met veel plezier les in het Muziek Onderwijs Centrum in Spijkenisse. In dit centrum geven verschillende gediplomeerde muziekdocenten les in verschillende instrumenten. Ieder met hun eigen visie en methode maar bij allemaal staat het plezier in de lessen en in het maken van muziek centraal.

Lessen

Lex Oosthoek is niet alleen een ervaren viooldocent, hij heeft ook ervaring opgedaan als orkestviolist en dirigent. Zo dirigeerde hij het Leiderdorps kamerorkest en Het Rotterdams kamerorkest Continuo. Als viooldocent gebruikt Lex Oosthoek zijn eigen methode waarbij leerlingen in contact komen met hun eigen klank. Luisteren in het moment is daarbij belangrijker dan de techniek. Zo ontwikkelt iedereen zijn eigen individuele geluid. Want de muziek, dat ben jij!

Folklore instrument

De viool is van oorsprong een folklore instrument. Het instrument is makkelijk mee te nemen en relatief makkelijk en intuïtief te bespelen. Tegenwoordig heeft de viool een andere status en wordt het gezien als een moeilijk instrument. Dit heeft echter meer te maken met de muziekstukken dan met de viool zelf. Door in het begin echt op de klank te concentreren zult u merken dat u al heel snel een mooi eigen geluid uit uw viool kunt krijgen. De methode leent zich dan ook prima voor kinderen en volwassenen die nog niet bekend zijn met het notenschrift.

Wilt u meer informatie over de lessen van viooldocent Lex Oosthoek? Neem dan contact met ons op. U vindt de contactgegevens op de website.

Viooldocent